Kursus: Spot en social bedrager! – hvad pokker er meningen?

Lær at spotte en social bedrager. Jeg kan næsten ikke tro mine egne øjne. Hold kæft hvor gør det mig ked af det – og frustreret.

Det viser sig at, der er en virksomhed, der har solgt kurser til kommunerne i hvordan man kan spotte en social bedrager, der forsøger at lyve sig syg, for at få ydelser.

En af kursets overskrifter lød:

“Har du siddet overfor en sygemeldt borger, der ikke kan arbejde, men stadig holder ferie og går i biografen? Eller at borgeren svarer upræcist, tøvende eller gentager dine spørgsmål?
Så er der god sandsynlighed for, at personen simulerer sin sygdom”


Kilde: Avisen.dk, Dårlig etik? Kommuner køber kurser i sygdomssvindel

Gør det dig til social bedrager?

Det er jo netop det at få gode oplevelser, man opfordres til på kurer i psykoedukation om det så er for depression, bipolar lidelse, psykoser mv… Så det giver “god sandsynlighed” at følge de strategier man lærer i forhold til sygdomshåndtering?

Lyt til dig selv, hold fri, gør ting, der gør dig glad, kom ud blandt folk, tag på café, lad være med at isolere dig, handl på dine symptomer osv osv… Tænk at det så er de ting, der bruges af kommunen til at “spotte en svindler”.

Og når din hjerne føles som rødgrød uden fløde eller havregrød der er brændt på…ja så svarer man sgu upræcist og tøvende – for der er sort inde i dit hoved!

Så næste relevante spørgsmål må være:

Gør et kort kursus kommunale folk dygtigere end en psykiater?

Det der er er jo lodret misforstået, stigmatiserende og fuldstændig helt og aldeles ude i hampen og vil ødelægge alt for den store procentdel, der IKKE snyder – i forsøget på at spotte den promille der gør.

– og jeg fatter slet ikke at et (kort) kursus for lægfolk, skal ruste dem bedre end alle de mange, mange år det tager at uddanne sig til psykiater! Det er jo en kompetenceoverskridelse af dimensioner!
 
Gad vide om det her er noget Hjørring Kommune benytter sig af? Jeg kunne næsten tro det, udfra min sidste oplevelse med en sagsbehandler på Jobcenteret….

2 kommentarer til “Kursus: Spot en social bedrager! – hvad pokker er meningen?”

 1. Jeg er lige så rasende, som du er!

  Hvis Hvidovre Kommunes sagsbehandlere havde været på sådan et kursus, ville jeg være stemplet som storsvindler. Jeg prøver nemlig at leve et normalt liv på de præmisser, jeg nu har. Jeg vil både gerne på ferie (men har ikke råd i år) og i biografen. Hvis man skal håndtere sin sygdom, oppebære en god sygdomsindsigt og prøve at få et (godt) liv, skal man netop gøre de ting, der harceleres over. De kommunale sagsbehandlere skal altså ikke lege små psykiatere, for, som du skriver, tager det mange år at blive psykiater, og det er ikke for sjov, at de er i turnus mange forskellige steder fx både på psyk. og i DPC.

  Svar
  • Lige præcis!
   …og du vil kunne køre enhver psykisk syg helt i sænk ved sådanne beskyldninger/mistanker.

   Heldigvis har jeg lige fået bekræftet at Hjørring Kommune IKKE bruger sådanne kurser. Jeg har lige haft en oplevelse med en sagsbehandler, hvor jeg var bisidder, hvor man skulle tro vedkommende havde været på sådan en kursus. Så jeg var nødt til at spørge ind til, om det var systematisk eller hun er en enlig svale…

   Svar

Skriv en kommentar