Rejsen til Romulus

I går havde jeg endnu en fantastisk dag i Romulus. Mit absolut foretrukne mig-selv-sted. Og jeg ved jeg har skrevet om Romulus før, men altså….jo mere jeg besøger stedet, jo mere går det op for mig, hvad det er det kan.

Romulus er inspireret af og opbygget som termalbadene i det gamle Rom. Indretningen, belysningen, fontænerne, de gamle kampesten, behagelig musik og derudover diverse termalbade. Helt fantastisk! Men jeg har nok aldrig helt forstået den rigtigt dybe, helbredene mening med Romulus før det sidste års tid.

romulus1
Det centrale atrium i Romulus, hvor en stor fontæne samtidig fungerer som bænk. Til venstre er indgangen til dambade, sauna og det kolde gys på 8 grader. Bagerst ses hvileområdet med udsigt mod vanden og til højre er indgangene til de 4 termalbade.

 

Jeg har været i Romulus mange gange, siden det blev bygget i 2004/5 for det er ingen hemmelighed at jeg virkelig elsker wellnesscentre.

I starten syntes jeg, at nok var det totalt flot lavet, gennemført og med en fantastisk stemning, men jeg manglede nogen “ordentlige” boblebade mv. For altså…Hvad grin er der ved bassiner med forskellige temperaturer? Kunne man ikke bare have nøjedes med et varmt og et koldt? Så så ellers overload af nogen andet tjams.

Og det kan jeg så sige nu at…nej, det kan man ikke!

Meningen er, at kroppen langsomt varmes op via badene på først 26 grader, så 34 grader, 36 grader og så til sidst 38 grader – for så at tage det kolde gys i badet med 8 grader varmt koldt vand. Kombineret med den rigtig hede temperatur i sauna og dampbade, får kroppen virkelig en indre workout!

Oplevelsen i Romulus starter i badet på 26 grader. Jeg har tidligere hoppet dette over og gået direkte på de varmere bade…det er en fejl! De 26 grader passer perfekt til at man kommer heeelt ned i gear. Og indretningen er så smart, at hovedet kan hvile på den ene ende af bassinet og fødderne på den anden. Det er muligt at slappe FULDSTÆNDIG af, når jeg ligger der:

romulus2
26 grader

 

Når jeg efterhånden – og det tager ihvertfald en halv times tid – begynder at småfryse i de 26 grader, går turen over i badet på 34 grader. Temperaturforskellen fra de 26 til de 34 grader mærkes ret markant. Badet på 34 grader er efter min mening det smukkeste i Romulus, med en hvælvet kuppel over et cirkulært indelukke. Ulempen ved dette bad er, at man er nødt til at sidde op. Der er ikke nogen umiddelbare steder man kan lægge hovedet og bare flyde – men så er det jo så heldigt, at jeg er så godt polstret, at det bestemt ikke er noget problem for mig at flyde af mig selv. Man må se fordelene i selv de største ulemper 😀

romulus3
34 grader

 

Efter turen i de 34 grader fortsætter jeg ind ved siden af i 36 grader. Her er mit yndlingsslappeafrum. Er du heldig, og der ikke er ret mange besøgende, kan man få sig placeret for enden af dam-brædtet med hovedet på kanten og benene på “stolen” og under bordet. Så ligger man fuldstændig totalt perfekt og temperaturen gør også, at jeg ikke kommer til at fryse, ligegyldigt hvor længe jeg ligger der! Men pas på….i går lykkedes det mig at falde i søvn der! Måske ikke så sikkerhedsmæssigt korrekt, men jeg trøster mig med, at jeg var så afslappet som jeg kunne være, og der var ingen mulighed for at glide under vandet – men altså alligevel….don´t try this yourself!

romulus4
36 grader

Det sidste af de varme termalbade er på 38 grader og det er så skønt indrettet at der fra tid til anden kommer kaskader af vand ud af et rør. Det er virkelig godt for ryg og nakke. Men belært af egen erfaring, kommer jeg lige et godt råd til jer piger: Hold lige godt fast i bikinistropperne!!!

romulus4a
38 grader

 

Nu er der så mulighed for at fortsætte enten i dampbadet eller saunaen, hvis du vil hedes endnu mere op, men første gang jeg tager turen rundt, hopper jeg direkte i det kolde gys. Og det sjove er, at efter jeg er begyndt at bruge Romulus på den tiltænkte måde, har min krop vænnet sig til de forskellige temperaturpåvirkninger. Så det kolde er nu bare en anderledes følelse – ikke en ubehagelig følelse, bare anderledes.

Så jeg synes, det er virkelig skønt, at glide ned i det kolde vand og blive kølet. Når lige den første vejrtrækning med et lille indbygget gisp er overstået, breder der sig en behagelig følelse i kroppen. Jeg kan sagtens stå i det kolde vand i både 5 og 10 minutter – og alle andre kikker yderst mærkeligt på mig. Specielt når jeg dykker så langt ned, at det kun lige er øjne, næse og mund, der er ovenvande.

romulus6
8 grader

Noget af det nyeste de har fået i Skallerup Seaside Resort, som Romulus er en del af, er en kæmpestor sansesauna med plads til 72 personer!

3 gange om dagen afholdes saunagus med nogen fantastisk dygtige gus-meste. Her bliver alle sanser stimuleret med musik, æteriske olier, isterninger og varme svirp når gus-mesteren svinger håndklædet. Nogen gus-mestre har fokus på lidt meditation undervejs, nogen fokuserer mere på de forskellige dufte og andre på noget tredie. Det gør det virkelig spændende – for hver gang er en ny oplevelse. Og de er alle dygtige på hver deres måde og har deres egen stil. Det kan jeg rigtig godt lide!

romulus7
Sansesaunaen

I går nåede jeg samtlige tre gus og blev derfor heglet rigtig godt igennem de forskellige temperaturer.

En af gus-mestrene derude fortalte mig baggrunden for, at temperaturskiftene har en så helt igennem god virkning på kroppen. Når kroppen og dermed hjernen varmes op, så tror kroppen den har feber og immunsystemet aktiveres for at fjerne den infektion, der må være årsagen. Når man så 15-20 minutter efter dykker ned i det kolde vand, tænker hjernen – puha, nu er feberen overstået – og går igang med at fjerne de affaldsstoffer som immunsystemet har fanget i kroppen. Samtidig udvider blodårerne i hjernen sig også i varmen – og trækker sig sammen i kulden. Min egen fortolkning er, at det må give en fysisk motion af hjernen, som der af gode grunde ikke er muligt ellers – uvides – trække sammen – udvides – trække sammen – udvides….

Jeg magter ikke lige den helt store forklaring med blodtryk, hvide blodlegemer, T-hjælper-celler osv – nøjes bare med at konstatere, at det lyder meget plausiblet, og at jeg ihvertfald kan mærke en stor forandring i den følelse, jeg har i krop og hoved, efter jeg er begyndt at bruge temperaturerne meget aktivt derude.

Så alt i alt er jeg kommet frem til, at Romulus behandler min krop, sjæl og sind på 4 måder:

  1. Den totale meditation og afslappelse
  2. Den sanselige påvirkning via temperaturerne
  3. Aktivering af immunsystemet
  4. Den fysiske “motion” af min hjerne

Det vil sige at Romulus er meget, meget mere end bare “det er fedt”. Romulus kan være en meget aktiv behandlingsform. Og min joke fra et tidligere indlæg med at Romulus burde kunne fåes på recept, er måske ikke så stor en joke alligevel.

Jeg har ihvertfald taget den beslutning, at det er mindst hver 3.-4. uge jeg skal en tur derud. Og en tur i denne forstand er altså fra 9 morgen til ved 17-18 tiden om aftenen! For os der ikke bor i en af deres hytter, koster en indgangsbillet 250 kr (undtagen lørdag 300,-). Da jeg ikke kan leve en hel dag af den friske frugt + læskedrikke der findes ad libitum, så bestiller jeg altid en sandwich til frokost. I alt bliver det 305 kr for 8-9 timers behanding. Vi snakker altså ca 35 kr i timen! Det er en billig pris for så meget velvære 🙂 – for ikke at tale om, at det er billigt sluppet for at undgå en tur mere i stressmøllen!

Jeg håber virkelig du under dig selv en tur derud – det er et sandt himmerige på jord!

Efterskrift 15. august:
Jeg har efterfølgende fundet ud af, at man rent faktisk kan lave indlæg sponsoreret af diverse firmaer, hvis man skriver en disclaimer om at indlægget er sponsoreret. Så jeg vil lige gøre det modsatte: Dette indlæg er IKKE sponsoreret af Romulus, men hvis der skulle være nogen derude, der har lyst til at give bloggen et nuanceret præg, så er jeg bestemt åben for forslag 😀
Faktisk har jeg tænkt mig, at skrive rundt til et par af de steder, jeg synes ser allermest spændende ud i behandlingsøjemed…nu må vi se…

Skriv en kommentar