Mentaltræning, der virker

Her på det sidste har jeg hørt et par bøger af mentaltræner Jørgen Svenstrup. Virkelig interessante og bottom line er lidt, som titlerne faktisk opsummere det så enkelt: Nøglen til din hjerne og Du bliver, hvad du tænker.

Det har jeg gået og tygget lidt på og også oplevet i praksis hvor meget det mentale betyder for min svømning.

Har jeg bestemt mig for at svømme 28 baner i Aalborg Havnebad (1624 meter), så begynder jeg at fryse når jeg rammer nr. 27. Har jeg bestemt mig for at nå de 36 baner – 2,1 km – ja, så er det ved vendingen efter 35 baner kulden kryber ind og bider i mine tæer. Hvor hurtigt jeg føler kulden er altså enormt afhængig af min målsætning og mindset inden, jeg går i vandet.

Og nej, at tænke “jeg vil svømme 4 km” hjælper nok ikke – et mål skal jo være SMART, hvor R’et står for realistisk, men det er en anden sag her.

Jeg gjorde så det i går, at jeg indtalte min egen motivations-speech på mobilen.

I ved “Det er godt vejr. Solen skinner. Der er 5-6 grader udenfor. Den kølige vind strejfer dine kinder. Du glæder dig til, at du skal ud at svømme. Håber på koldt vand. Du går mod Havnebadet fra togstationen. Sætter armbåndet mod dørlåsen og den går op med et klik. vandet ser rigtig dejlig køligt ud. Lige den temperatur du godt kan lide. Det bliver fantastisk… osv osv osv”.

Jeg lyttede til den i går aftes lige inden jeg faldt i søvn og igen i toget på vej til Aalborg. Og i dag, hvor vandet endelig kom under 8 grader, så jeg kunne komme videre med mine Jedi-svøm i Polar Bear Challenge, var målet 1750 m – men jeg kunne nøjes med 1250m, som er “det lille jedisvøm” ved under 8 grader. Dvs. med det i baghovedet, plejer jeg at fryse allerede efter en 1100 meter. Men det skete ikke.

Og da jeg havde passeret 30 baner og egentlig kun skulle have 10 meter mere for at nå det store mål på 1750 m, var jeg slet ikke færdig med at svømme. Jeg havde det fantastisk i vandet – og ingen af mine fysiske “kom op af vandet”-tegn var tilstede, så jeg turde godt stole på den fantastiske følelse.

Det blev til 6 baner mere og i alt 2088 m i fin stil. Det mentale betyder virkelig helt enormt meget, og man behøver ikke alle mulige fancy podcasts eller købe diverse motivationsfiler. Man kan sagtens indtale sine mål og fokuspunkter i en lydfil selv 👍

Så er der noget du tumler med, eller et mål du gerne vil nå, så kan jeg anbefale Jørgen Svenstrup bøger sammenholdt med, at du laver din egen skræddersyede mentaltræningsfil 👍

Skriv en kommentar