Mangel eller ikke mangel?

Jeg så lige en artikel i Nordjyske om jernmangel og hvilke symptomer, det kunne give.

En ret vigtig pointe er at hvis kroppen er i en mangeltilstand, så skal den koncentere sig om alt andet end bare at have det godt – her udtaler artiklens ekspert sig om hårtab:

”Det får din krop i en tilstand af overlevelseskamp, så kroppens iltforsyning kanaliseres til vitale funktioner, hvilket går ud over funktioner som at give håret næring,” forklarer dr. Moritz.

Et af de hyppigste symptomer på jernmangel er træthed, og det giver jo god mening, at kroppen bliver træt, for jern er den jernbanevogn, der transporterer ilten rundt i kroppen via blodårerne – skinnerne:

Jernmangel betyder, at der kommer mindre ilt ud i kroppen, og det giver mindre energi. Hvis det er normalt at du er træt samtidig med at du føler dig svag, irritabel og ude af stand til at holde fokus, så kan jernmangel være en årsag.

 

Læg lige mærke til de to sidste – irritabel og ude af stand til at holde fokus.

Der er supervigtigt at vi sørger for at holde vores krop optimeret i forhold til vitaminer og mineraler.

Sætningen “spiser du en sund og varieret kost behøver du ikke andet end en multivitamin” er lidt for stor en sovepude. Hvem vil indrømme overfor sig selv at hovedkosten består af junkfood, slik og cola? Eller at vi kommer for lidt ud?

På et tidspunkt blev jeg opmærksom på at D-vitaminmangel kunne give depressive symptomer – da jeg fik mit niveau tjekket ved lægen viste det at jeg havde en ret alvorlig mangel på det vitamin.

Det er jo for dumt at vores krop også skal slås på den led, når det er så simpelt et problem at løse for den.

På er senere tidspunkt vil jeg gå meget mere ind i vitaminer, mineraler og kosttilskudenes betydning i forhold til Bipolar Affektiv Lidelse.

Skriv en kommentar