Kosttilskud til os med bipolar lidelse – læs med her

Tager du kosttilskud?

Det spørgsmål har jeg fået mange gange. Og i givet fald hvilke kosttilskud, jeg tager.

Og jeg kan svare et stort rungende JA, det gør jeg i den grad! Siden Manifest 2014 har jeg optimeret min krop på alle områder – og det inkluderer at sørge for at den har de byggesten, den skal bruge. En krop i underskud er som en bil, der mangler olie – og forøvrigt har fået hældt 92 oktan med vand i på – dækkene er også faktisk også helt nede på bundulovlig.

Disse kosttilskud anbefalede lægen

I sin tid startede jeg med at få tjekket mit D-vitamin-niveau. Det var alarmerende lavt. Lægen ordinerede 70-100 microgram dagligt i en 3 måneders periode, hvilket er over 10 gange daglig dosis.

Samtidig skulle jeg tage Calcium, for at D-vitaminen bedre kunne optages.

Lægen anbefalede derudover en generel multivitamin-tablet dagligt.

Jeg havde derudover fået anbefalet andre former for kosttilskud fra min meget kloge veninde, der er ekspert indenfor helsekost. (Ikke bare noget jeg fyrer af – hun er selvstændig konsulent for helsebranchen og sidder med dokumentation overfor Fødevarestyrelsen, så hun ved helt sikkert, hvad hun taler om). Jeg fik ok fra min psykiater til hendes forslag – faktisk sagde han at det var en rigtig god cocktail, for en med bipolar lidelse. (NB! Få altid lige et ok fra læge/psykiater – der KAN være interaktioner med noget af det medicin, du får i forvejen)

Disse kosttilskud anbefalede helsekost-eksperten:

Lechitin, 1200 mg
Lechitin er en fedtsyre, der har samme indhold som vores cellemembraner og det fedt, der sidder omkring alle vores nerver.

N-acetyl-cystein, 600 mg
NAC som det også forkortes er en meget kraftig antioxidant. I Danmark er den kendt under salgsnavnet Mucolycin og sælges som hostestillende. Men udenlandske studier har vist at den også kan have en stabiliserende virkning på psyken og mange andre ting.

Magnesium, 400 mg
Magnesium har en stabiliserende virkning på nervebanerne og hjælper også med optagelsen af D-vitamin/Calcium

CoQ10, 60 mg
CoEnzym Q10 har en vigtig rolle i elektrontransporten i cellerne og dermed cellernes energi-system.

Omega-3 360 EPA/240 DHA
Endnu en fedtsyre, som der stabiliserer og hjælper kroppens cellemembraner og myelin-skeder (fedtet omkring nervebanerne)

Jeg har også en overgang taget Gurkemeje og Ingefær-tabletter, men de der ingefær-nogen smagte simpelthen så rædselsfuldt at det på ingen måde kunne opveje whatever god virkning, de nu kunne have på mig!

Mine kosttilskud - lecithin magnesium ingefær NAC
Jeg skriver altid på låget hvor mange stk, jeg skal have pr. dag. Og så pakker jeg medicinæske til 14 dage af gangen. – og så ved du at du tager mange kosttilskud, når den medicinæske faktisk er en æske til skruer købt i Harald Nyborg!!!

Ved at sørge for, at kroppen er virkelig optimeret i forhold til de byggesten den skal bruge, er det også med til at nedsætte kroppens stress. Den skal ikke køre i underskud og derfor give symptomer af den ene eller anden slags.

Samtidig har jeg meget fokus på kosten – mange grøntsager, kvalitetskød, nødder, bær, frugter, æg, fisk og et minimum af brød, kartofler, ris, pasta og sukker. Se også dette indlæg her.

Alt i alt gør det at min krop har overskud og mit blodsukker holdes rimeligt stabilt. Og et stabilt blodsukker er også med til at holde hovedet stabilt. Giv mig en skål slik og mit hoved tilter!

Efterskrift:
Kosttilskud kan være noget pokkers dyrt stads. Derfor handler jeg i England på denne side. Selvom transport/porto snilt kommer op over 100 kr, kan det sagtens betale sig. Kik dig lidt for derinde, der er tit gode tilbud. Som du kan se på billedet køber jeg oftest Swansons produkter.

5 kommentarer til “Kosttilskud til os med bipolar lidelse – læs med her”

 1. Hej Dorte
  Dejlig hjemmeside 🙂 Jeg har et spørgsmål ang. fiskeolien. Er doseringen 1 stk dagligt, hvis jeg finder “Omega-3 360 EPA/240 DHA”, som du anbefaler?

  hilsen Mette

  Svar
  • Hej Caroline

   Jeg tager ikke NAC fast længere, men bruger den kun engang imellem nu. Der køber jeg enten Mucolysin eller Granon 600 mg på apoteket eller Med24.dk. Det koster en del mere, men er samme indholdsstof

   Mvh Dorte

   Svar

Skriv en kommentar