Initiativ 2016 – megabrøler!

Når nu man kommer til at fundere over tingene, gik det op for mig allerede i går eftermiddags at jeg har begået en megabrøler i forhold til Initiativ 2016! Faktisk en brøler, der vil betyde at jeg ikke vil lykkes, hvis ikke jeg får den rettet.

Og da en af mine kvinde-forbilleder, så også nævnte akkurat det samme i en kommentar på Facebook-siden, så er det bare med at få rettet med det samme!

Det drejer sig om målet! Det er jo helt forkert at målet skal være “et præsentablet hjem/have”. I de ord ligger at det er for andres skyld – det er for gæsters skyld og ikke for min! Så nu gør jeg som prinsessen: Dur ikke – væk!

I stedet lyder den overordnede formulering således:

At få hjem og have organiseret, så jeg finder den maksimale ro med mindst mulig indsats.

Et af underpunkterne kan så blive, at her skal være sådan, at jeg ikke behøver at fare forvildet og stresset rundt, hvis der pludselig skulle melde sig gæster med 5 minutters varsel. Selvom jeg egentlig har fundet fred med, at folk sgu må taget tingene som de er, hvis de vil besøge mig, så er det alligevel en stressfaktor, som hjernen ikke bare kan overrule.

Jeg vil også gerne takke for kommentarer på Facebook – flest som privat beskeder. Det bekræfter mig i, at det her ikke er noget man overhovedet behøver at have en diagnose eller andet for at have problemer med – og at det ikke er noget man overhovedet har lyst til at snakke højt om. Selv venner og bekendte, som jeg egentlig har anset for velorganiserede og altid have styr på hjemmet har indviet mig i dunkle hemmeligheder, der gør at hjemmet ser pænt ud, når jeg dukker op, selvom der måske er kaos bag lukkede døre og skabe.

Jeg er godt klar over, at jeg stadig skal steppe en hel del op for at få tingene organiseret så max ro med mindst mulig indsats nåes – men jeres kommentarer har gjort, at jeg ikke føler mig helt så alene om mit rod. Mit er bare lidt mere uorganiseret og fremme end andres 🙂

Jeg har også fået et par gode hjemmesider, der giver gode tips til at få organiseret tingene – bla www.flylady.com. Den skal jeg have tjekket lidt nærmere ud.

2 kommentarer til “Initiativ 2016 – megabrøler!”

    • Tak Mads 🙂 Du må også have et godt nytår. Og det er en rigtig god livserfaring du har dig der. Tak fordi du deler. Jeg bruger også en lille twist af den: Hvis ikke vi passer på os selv ender det med, at andre skal passe os.

      Svar

Skriv en kommentar